Brandveiligheid woning

Wist je dat je slechts twee minuten de tijd heeft om te vluchten als er een brand uitbreekt in jouw woning? Brand begint vaak met iets onschuldigs, zoals een vlam in de pan of kortsluiting. Maar als het mis gaat is de impact enorm. Kun je het je voorstellen om al je persoonlijke spullen in één klap te verliezen of voor altijd zichtbare brandwonden te hebben? Helaas overkomt het elke week tientallen Nederlandse gezinnen, waarbij er regelmatig (dodelijke) slachtoffers vallen.

Gelukkig zijn er genoeg zaken die je kunt doen om de kans op een brand te verkleinen. Ook wanneer er toch brand uitbreekt, kun je jezelf beschermen. Zo hangt in de meeste Nederlandse huizen inmiddels een rookmelder. Deze kan je in geval van brand mogelijk wel op tijd waarschuwen, maar helaas kan het de brandschade niet beperken. Wat kun je wel doen om schade te voorkomen?

Brandveiliger helpt je graag om je risico’s aanzienlijk te beperken, met de volgende diensten:

  • 1. een sprinklerinstallatie;
  • 2. een watermistinstallatie
  • 3. of een brandalarmsysteem.

1. Sprinklerinstallatie woning

Brandveiliger helpt je om direct in te grijpen bij het ontstaan van brand. Wij sluiten sproeiers, zogenaamde WaterLeidingSprinklers, aan op je waterleiding. Dit geavanceerde systeem is overal in huis aangesloten en begint direct met blussen in geval van brand, zodat de brand klein blijft of direct wordt geblust. Ook krijg je via dit systeem telefonisch een waarschuwing. Kortom, de schade blijft beperkt en je vluchttijd wordt verlengd.

De voordelen van een sprinklerinstallatie op een rijtje:

  • De brand blijft klein of wordt direct geblust
  • Maak aanspraak op korting in je verzekering
  • De vluchttijd van je familieleden wordt enorm verlengd, waardoor het risico op gewonden aanzienlijk wordt beperkt

2. Watermistinstallatie woning

In de praktijk zien wij vaak dat een sprinklerinstallatie te kostbaar is voor een woning. De watermistinstallatie is echter een uitstekend alternatief. Deze installatie is snel aan te sluiten in jouw woning, minstens zo effectief en een stuk voordeliger. Het is zelfs mogelijk om de installatie te leasen.

Een watermistinstallatie wordt aangestuurd door een rookmelder. Zodra de rook is gedetecteerd, treedt de installatie in werking. Het systeem scant de ruimte, vindt de brand door slimme algoritmes en blust vervolgens met nevel razendsnel het vuur. Doordat het systeem slechts 5,6 liter per minuut blust blijft de waterschade zeer beperkt. Met het strakke design is de installatie bovendien onopvallend aanwezig, maar toch ook een eyecatcher.

Enkele voordelen van de watermistinstallatie op een rijtje:

  • De waterschade blijft beperkt doordat er slechts 5,6 liter per minuut wordt gespoten
  • De watermistinstallatie is een betaalbaar alternatief voor het sprinklersysteem, leasen is tevens mogelijk
  • Het systeem is snel aangesloten. Vandaag besteld, is morgen aangesloten

3. Rookmelders woning

Past een watermistinstallatie niet in je budget? Dan zijn rookmelders een goed alternatief. Momenteel zijn er veel CO2- & rookmelders verkrijgbaar. Dit komt helaas de kwaliteit vaak niet altijd ten goede. Een goede rookmelder kan een hoop schade en leed voorkomen. Neem dan ook geen halve maatregelen en verzeker je van de kwalitatieve melders van Brandveiliger.

Enkele voordelen van een rookmeldsysteem van Brandveiliger:

✔ De meest betrouwbare rook- hitte en CO melders, ver boven de British Standards (BS) en Europese Norm (EN)

✔ De batterij gaat 10 jaar mee

✔ Onze melders hebben het minste loos alarm

✔ Je krijgt 5 jaar garantie

✔ Elke melder op de juiste plek, gekoppeld en geplaatst door onze brandveiligheidsspecialist

Wil je meer informatie over onze rookmelders, watermistinstallaties of sprinklerinstallaties? Neem dan contact op met Brandveiliger voor een vrijblijvend advies voor meer brandveiligheid in jouw woning.