Werkveld Brandveiliger

Een watermistinstallatie of sprinklerinstallatie is op vele plekken toe te passen. Momenteel zijn wij zijn actief in de onderstaande sectoren. Zit jouw sector er niet bij? Geen probleem. Neem contact op met Brandveiliger en informeer naar de mogelijkheden.

Sprinklerinstallatie

Sprinklers werden in de 19e eeuw uitgevonden en in de 20e eeuw wereldwijd in fabrieken geïnstalleerd om de schade als gevolg van brand te beperken. In de loop der tijd zijn veel verbeteringen doorgevoerd om sprinklerinstallaties nog betrouwbaarder, efficiënter en effectiever te maken.

Ieder sprinklersysteem is ontworpen voor een specifiek gebruik. Voor elk doel is de benodigde hoeveelheid water per m2, de benodigde waterdruk en de minimale sproeitijd anders. In grote bedrijfspanden of ziekenhuizen worden reguliere sprinklerinstallaties toegepast.

De zogenaamde ‘waterleidingsprinkler’, het product van BrandVeiliger, is bij uitstek geschikt voor kleinschalige toepassing in je woon- of werkomgeving. Als sprinklerinstallatiebedrijf helpen wij je graag bij het plaatsen en wegwerken van deze waterleidingsprinklers op een zo esthetisch mogelijke manier.


Watermistinstallatie

De watermistinstallatie is de laatste ontwikkeling op het gebied van automatische brandblusmiddelen. Het is een slim en modern brandblussysteem waarbij een brand geblust wordt door middel van nevel druppels. Deze technologie wordt bijvoorbeeld ook toegepast in helikopters en in de ruimtevaart. De watermistinstallatie is een betaalbaar alternatief voor een sprinklerinstallatie en is buitengewoon geschikt voor woningen en kleine ondernemingen/instellingen.

Bij een beginnende brand krijgt de installatie een signaal binnen via een rookmelder. Het systeem scant vervolgens via slimme algoritmes de ruimte. Zodra de rook of brand is gedetecteerd wordt de brand door middel van een hogedruk spuit met nevel druppels gedoofd. Hiermee wordt de waterschade beperkt doordat er slechts 5,6 liter water per minuut wordt gespoten.