Sprinklersysteem zorginstelling

Verhoog brandveiligheid zorginstelling met sprinklersysteem

Als zorginstelling wil je jouw patiënten, bezoekers en medewerkers een veilige omgeving bieden. Brandveiligheid in de zorg staat daarom hoog op de agenda. Dat komt omdat je te maken hebt met een kwetsbare groep die vaak slecht ter been is en niet snel kan vluchten. Ook is het brandrisico hoger vanwege aanwezige apparatuur. Afgelopen jaren hebben branden binnen de zorg tot tientallen doden geleid en kwam de zorg onder verscherpt toezicht te staan op het gebied van brandpreventie.

brand-krabbendijke
Brand verzorgingshuis Krabbendijke. Foto ANP

In de praktijk blijkt de brandpreventie in de zorg vaak lastig te organiseren, vanwege de beperkte middelen op de markt en de ouderdom van het pand. Eén van de brandveiligheidseisen is dat je als zorginstelling uitbreiding van brand tegengaat of vertraagt, zodat je de vluchttijd van patiënten verlengt. Gangbare preventiemiddelen, zoals rookmelders, hebben wel een alarmerende functie maar kunnen de brand niet blussen. Een sprinklersysteem blust echter wel direct bij een brand.

Brand zorginstelling bestrijden met sprinklersysteem

Het WaterLeiding sprinklersysteem biedt daarom een slimme en veilige uitkomst. Dit sprinklersysteem van sproeiers zit direct aangesloten op de waterinstallatie door het gehele pand. Zodra er een brand uitbreekt, detecteert de sprinklerinstallatie dit en start direct met blussen. Door het snelle reactievermogen blijft een grote brand uit, beperkt je de schade aanzienlijk en verleng je de vluchttijd van alle aanwezigen. Zo blijf je zorgeloos BrandVeilig.

Gratis Brandveiligheid-Scan?

Krijg gratis advies over de brandveiligheid van jouw bedrijf, instelling of woning.