Over Brandveiliger

Jan Goutsmits - Brandveiliger
Jan Goutsmits

Ik ben Jan Goutsmits, geboren in 1970 in een klein dorp in Brabant. Ik ben opgegroeid in het familiebedrijf van mijn opa en vader, een aannemersbedrijf. Net zoals mijn opa en vader ben ik naast ondernemer ook vrijwillig brandweerman. Als vrijwilliger bij de brandweer zie ik regelmatig de emotionele en soms ook dodelijke impact van een brand. Vanuit mijn ervaring als bouwkundige, gecombineerd met mijn “brand”-achtergrond, merk ik vaak dat de bouwregelgeving op brandtechnisch gebied niet aansluit op de praktijk (zie het kopje brandveiligheid voor verder uitleg).

Een sprinklerinstallatie is een krachtige methode om snel water op vuur te krijgen; in vrijwel alle gevallen is het zelfs de beste methode om een beginnende brand onder controle te houden en te blussen. Maar als deze sprinklerinstallaties levens kunnen redden … waarom worden ze dan nog steeds niet in woningen, bedrijven, zorginstellingen en andere openbare ruimtes aangebracht?

Sprinklerinstallatie bedrijf en advies brandveiligheid

Ik ben alweer een jaar of tien werkzaam als bouwkundig projectmanager. Mijn ervaring in de projecten die ik begeleid, is dat er in de utiliteit vaak wél blussystemen geïmplementeerd worden. Ik denk hierbij concreet aan mijn ervaring in de bouw van operatie-kamers, laboratoria, retail, distributie-centra en parkeerkelders. De toepassing van spinklersystemen blijkt reglementair, technisch en financieel zeer moeilijk door te voeren in de bouw. Gegeven de moeilijkheid die de aanbrenging van dit soort systemen al oplevert in grote bouwprojecten, zijn de conventionele sprinklersystemen bijna onmogelijk bij kleinschalige toepassingen. Op mijn vakantie in Canada zag ik sprinklersystemen liggen bij een plaatselijke ijzerhandel. Na wat rondvraag kwam ik er achter hoe open en toegankelijk de sprinklertechniek in Canada is. Ik begreep niet waarom dit in Nederland zo “anders” is; waarom wordt zo’n effectieve techniek om mensen te helpen in ons land niet op grote schaal al toegepast? Terug in Nederland ben ik het bedrijf BrandVeiliger gestart, als een van de eerste sprinkler installateurs in Nederland. Als specialist brandpreventie voel het als mijn missie om op een toegankelijke, laagdrempelige manier zoveel mogelijk gezinnen en organisaties een brandveiligere omgeving te bieden.

Er zijn verschillende technieken die BrandVeiliger jou kan bieden voor een veiligere werk- en woonomgeving, zoals advies in brandveiligheid, het plaatsen van de beste rookmelders en als sprinklerinstallatie installateur. Van deze technieken is de WaterLeidingSprinkler de meest doeltreffende. Eigenlijk is alles denkbaar, met als hoofddoel uw omgeving zo brandveilig mogelijk te maken. Zo kan een sprinklerinstallatie fraai afgewerkt worden met een strak plafond, en kunnen direct ook andere voorzieningen aangebracht worden. Denk daarbij aan verlichting, een geluidssysteem, ventilatievoorzieningen, alarmsysteem, videosysteem, etc.

Je kunt zelf ook al veel doen aan een brandveiligere omgeving. Heb je voldoende rookmelders hangen? En werken deze allemaal naar behoren? Op deze site vind je alvast wat eenvoudige tips voor een brandveilige omgeving en meer advies rondom brandveiligheid. Wil je de beste rookmelder kopen, advies over brandveiligheid of een sprinklerinstallatie kopen? Bel dan BrandVeiliger voor een advies op maat.