Laat beste rookmelder plaatsen

Een goede rookmelder kan het verschil maken tussen leven en dood. Hoe eerder je lucht krijgt van een brand, des te meer tijd er is om in te grijpen of te vluchten. Rookmelders kun je tegenwoordig bijna overal kopen, van de Gamma tot aan de Hema. Helaas komt het brede aanbod de kwaliteit van rookmelders niet altijd ten goede. Denk aan rookdetectors die regelmatig loos alarm slaan of rookmelders met een late branddetectie. Ook weten veel mensen niet waar en hoe ze rookmelders correct moeten plaatsen. Oprichter en eigenaar van Brandveiliger Jan Goutsmits is als vrijwilliger bij de Brandweer nog te vaak getuige van de desastreuze gevolgen van slecht werkende of verkeerd geplaatste rookmelders. Ben je verantwoordelijk voor de veiligheid van anderen, zoals voor je gezin, bedrijf, zorginstelling, kinderopvang of appartementencomplex? Neem dan geen risico’s. Met jarenlange ervaring in brandveiligheid helpen wij je graag met het plaatsen van de beste en meest betrouwbare rookmelders op de juiste plek.

Nadelen rook- hitte en combimelders

Misschien heb je al gezocht naar de beste rookmelder (ook wel rookdetector of brandmelder) voor jouw situatie? Dan is het je vast opgevallen dat er veel verschillende soorten rookmelders op de markt zijn, met elk voor- en nadelen. Zo gaat een optische rookmelder af bij rookdetectie en geeft daardoor vaker loos alarm. Een hittemelder geeft niet snel loos alarm, maar detecteert de brand vaak later doordat het reageert op temperatuurstijging. Een combimelder – inclusief koolmonoxide melder – slaat alarm voor zowel rook als koolmonoxide, maar daardoor kan er ook verwarring ontstaan over de oorzaak van het alarm en waar je deze melder moet plaatsen. Bovendien moet je bij veel goedkope melders regelmatig de batterij vervangen. Het brandmeldsysteem van Brandveiliger lost deze nadelen op.

Werking beste brandmeldinstallatie

Met de brandmeldinstallatie van Brandveiliger hoef je de voor- en nadelen niet meer af te wegen, maar krijg je gewoon alles ineen. Je hoeft niet te kiezen tussen verschillende melders, maar zowel de rook- en hittemelders als de CO melder worden gekoppeld op één brandmeldsysteem. Zo krijgt elke melder de juiste plek. Deze gekoppelde melders kun je bedienen met de controle unit.

Slaat een melder alarm? Dan slaan alle melders alarm, zodat iedereen in het pand het alarm tijdig kan horen. Vervolgens kun je met de drukknop op de controle unit direct de locatie van het alarm lokaliseren. Hierbij gaan namelijk alle melders in rust, behalve de melder waar het alarm begon. Ook kun je door de duidelijk oplichtende brand- of CO-symbolen direct zien wat de oorzaak van het alarm is (brand of CO), zodat je weet welke maatregelen je moet nemen. Daarnaast gaat de batterij meer dan 10 jaar mee en kun je het alarm gemakkelijk bedienen en testen.

Bovendien laat je de rookmelders plaatsen en koppelen door een brandpreventie specialist. Zo ben je ook verzekerd van een juiste installatie volgens de NEN-normeringen. Wil je de beste rookmelder laten plaatsen voor jouw bedrijf, zorginstelling, kinderopvang of een andere openbare ruimte? Neem dan direct contact op.

Voordelen rookmelders van Brandveiliger:

 • Kwalitatief de beste en meest betrouwbare rook- hitte en CO melders
 • Kwaliteitseisen ver boven de Europese Norm (EN) en de British Standards (BS)
 • Zeer snelle detectie van brand of CO
 • Elke melder op de juiste plek en koppelbaar op een meldsysteem
 • Rookmelders met het minste loos alarm
 • Bij alarm gaan alle gekoppelde melders af, voor tijdige waarschuwing
 • Bij alarm is de locatie met de drukknop direct te achterhalen
 • Bij alarm is de oorzaak (brand of CO) zichtbaar, zodat je snel kunt handelen
 • Het systeem is gemakkelijk te bedienen met de controle unit
 • Je kunt zelf simpel en snel tests van de rookmelders uitvoeren
 • De batterij gaat meer dan 10 jaar mee
 • De batterij geeft melding bij nodige vervanging
 • Je krijgt 5 jaar garantie op dit product

beste rookmelder kopen

Laat rookmelder plaatsen door brandpreventie specialist

Wil je zeker zijn van een brandveilig pand? Laat dan de melders plaatsen door een specialist in brandpreventie voor een zeer betrouwbaar brandmeldinstallatie, inclusief koppeling met de controle unit.