Sprinklersysteem kantoor en bedrijfsruimte

90% van bedrijven gaan failliet door brand

Ondernemers denken vaak dat hun brandveiligheid prima op orde is. In de praktijk gaat echter meer dan de helft van de bedrijven kort na een brand failliet en drie jaar later is dat zelfs opgelopen tot 90%. Kun je het voorstellen? Jouw levenswerk in één klap verloren, door een kortsluiting of brandstichting. Hoewel bijna alle ondernemers een brandverzekering hebben, blijkt deze vaak niet toereikend om alle directe en indirecte schade op te vangen.

Sprinklers in kinderdagverblijf houden kinderen en personeel veilig
Een sprinklerinstallatie in een kinderdagverblijf

Waarom wordt een brand jouw bedrijf vaak fataal? Een verzekeraar keert ten eerste maar een gedeelte van de schade uit. Ten tweede krijg je pas je geld nadat de oorzaak van de brand bekend is en je bovendien kunt aantonen dat alle voorzorgsmaatregelen getroffen zijn. Als je dit al kunt aantonen, gaat er ook nog eens een flinke tijd overheen. Dit terwijl je wel directe kosten hebt om de tent draaiende te houden, zoals het vervangen van de inventaris, nieuwe huisvesting en personeelskosten. Je snapt dat jouw onderneming over een grote financiële buffer moet beschikken om een brand te overleven. Het beperken van brandschade is dus cruciaal voor je bedrijfscontinuïteit. BrandVeiliger helpt je daarbij met het sprinklersysteem voor bedrijven, kinderdagverblijven, kantoren en andere organisaties.

Wij bieden de volgende oplossingen aan:

  • 1. een sprinklerinstallatie;
  • 2. een watermistinstallatie
  • 3. of een brandalarm-systeem.

1. Sprinklersysteem voor bedrijven

Het waterleidingsprinklersysteem is een sprinklersysteem dat uitermate geschikt is voor de verbetering van brandveiligheid van bedrijven. Deze sproeiers sluiten wij direct aan op jouw waterleiding, op elke plek van jouw bedrijf of kantoor. Het geavanceerde sprinklersysteem start direct met blussen bij brand, zodat een grote brand uitblijft en de schade aanzienlijk wordt beperkt.

Omdat de sprinklers alleen daar sproeien waar de brand is, beperk je tevens de waterschade aan jouw apparatuur, meubelen en administratie. Bovendien kun je gemakkelijk aan je verzekeraar aantonen dat je de juiste maatregelen hebt getroffen en krijg je sneller je geld. Zo hou je je brandrisico’s onder controle.

Wil je meer informatie over het plaatsen van een sprinklersysteem in jouw bedrijf? Neem dan direct contact op.


2. Watermistinstallatie voor bedrijven

In de praktijk zien wij vaak dat een sprinklerinstallatie te kostbaar is voor een klein bedrijf. Met de watermistinstallatie bieden we echter een uitstekend alternatief aan. Het systeem heeft een lagere instapprijs, is minstens zo effectief en geschikt voor kleinere ruimtes.

Het systeem wordt door de ons aangesloten op een rookmelder. Als de melder de rook detecteert, neemt de installatie de locatie van het vuur waar met een scanner. Wanneer de brand is gedetecteerd wordt deze vervolgens razendsnel gedoofd met een hogedruk spuit. De spuit produceert nevel waarmee de waterschade bovendien enorm wordt beperkt.

Een paar voordelen van watermistinstallatie op een rijtje:

  • Het systeem is snel aangesloten. Vandaag besteld, is morgen aangesloten
  • De waterschade blijft beperkt doordat er slechts 5,6 liter per minuut wordt gespoten
  • De watermistinstallatie is een betaalbaar alternatief voor het sprinklersysteem, leasen is tevens mogelijk

Wil je weten wat een watermistinstallatie voor jouw bedrijf kan betekenen? Vraag dan hier direct een adviesgesprek aan.


3. Rookmelders voor bedrijven

Wanneer een watermistinstallatie of sprinklerinstallatie niet in je budget past, zijn rookmelders een goed alternatief. Een goede rookmelder kan het verschil tussen leven en dood betekenen. De markt wordt momenteel overspoelt met (goedkope) rookmelders. Dit komt de kwaliteit niet altijd ten goede. Neem geen halve maatregelen en verzeker jezelf van de hoogwaardige rookmelders van Brandveiliger. Onze rookmelders:

  • zitten boven de Europese Norm (EN) en British Standards (BS).
  • hebben het minste loos alarm.
  • worden op de juiste plek gesitueerd, gekoppeld en geplaatst door een brandveiligheidsspecialist.
  • hebben 5 jaar garantie