Dierenverblijf en opslag

Bij brand in een dierenverblijf of -stalling is de schade vaak buitengewoon groot. Door brandgevoelige materialen, zoals hooi of een gestalde auto, wordt jouw ruimte in korte tijd compleet verwoest. Dieren ontkomen bovendien vaak niet aan een brand. Je levenswerk is weg en de materiële en emotionele schade is niet te overzien.

Alleen verzekeren of een rookalarm is helaas niet voldoende. Een verzekeraar dekt nooit volledig je brandschade en een rookalarm kan je alleen waarschuwen, maar blust de brand niet. De brandweer kan je schade vaak maar minimaal beperken omdat het vuur zo snel om zich heen grijpt. Het duurt gemiddeld 8 minuten voor zij ter plaatse kunnen zijn en vervolgens duurt het gemiddeld 4 minuten voordat er gestart kan worden met blussen. Ook is de waterschade van de blusacties groot. Daarom wil je niet afhankelijk zijn en per direct ingrijpen als er sprake is van brand.

grote brand manege wolvegaWij helpen je om jouw eigendommen en dieren te beschermen. De sproeiers van ons sprinkler-systeem sluiten wij door heel het pand aan op je waterleiding. Wanneer er brand uitbreekt, detecteert het systeem dit direct en gaat automatisch over tot blussen. Ook word je telefonisch gewaarschuwd, zodat je de kans hebt om jouw dieren te evacueren. Omdat het systeem snel en gericht in actie komt blijven de brand- en waterschade beperkt en verleng je de vluchttijd van jezelf en jouw dieren. Zo ben je een stuk BrandVeiliger.

Grote brand manege Wolvega – © Camjo media

Gratis Brandveiligheid-Scan?

Krijg gratis advies over de brandveiligheid van jouw bedrijf, instelling of woning.