De 5 voordelen van een watermistinstallatie

Ben je je aan het oriënteren op de markt van automatische brandblussers en ben je nog niet bekend met de watermistinstallatie? Eerder schreven we al over wat een watermistinstallatie is, hoe het werkt en voor wie de installatie geschikt is. In dit blog zoomen we verder in op de vele voordelen van een watermistinstallatie. Hoeveel water blust het systeem, wat kost het eigenlijk en hoe nauwkeurig is de installatie precies? Wij geven je hier het antwoord.

1. Een watermistinstallatie detecteert nauwkeurig

Het is belangrijk om een beginnende brand snel te doven zodat de schade beperkt blijft en slachtoffers worden voorkomen. Doorgebrand apparatuur is een van de hoofdoorzaken van brand in het huishouden. Zo waarschuwt de brandweer voor het gebruik van accu’s en opladers van telefoons. Bij kortsluiting of een doorgebrande accu komt allereerst veel rook kijken. 

Een rookmelder detecteert deze rookontwikkeling en doordat de watermistinstallatie is aangesloten op een rookmelder, wordt het systeem in werking gezet. De installatie scant met slimme algoritmes de ruimte en begint direct nevel te spuiten. Zo wordt een beginnende brand direct geblust. Zelfs op moeilijk bereikbare plekken, zoals achter een koelkast.


2. Een watermistinstallatie beperkt de waterschade

Wanneer een brand geblust moet worden door de brandweer is de schade vaak niet te overzien. Ten eerste is de brandweer gemiddeld na 8 minuten ter plaatse waardoor er al veel brandschade is ontstaan. Ten tweede blust de brandweer met veel water. Hierdoor ontstaat er, naast brandschade, veel waterschade aan jouw eigendommen.

Een watermistinstallatie beperkt deze schade doordat het zeer weinig water nodig heeft om een brand te doven. Nadat de watermistinstallatie de brand heeft gedetecteerd begint het systeem te blussen met neveldruppels. Tijdens het blussen wordt slechts 5,6 ltr. per minuut verbruikt. Zodra de brand geblust is, stopt het systeem met blussen.

3. Een watermistinstallatie is betaalbaar

Je wilt er liever niet aan denken, maar het leed bij een brandincident is vaak niet te overzien. Het afgelopen jaar waren er opnieuw dodelijke slachtoffers te betreuren. Om die reden wil je jezelf, je familieleden of collega’s graag beschermen met de beste middelen zoals een automatische brandblusser. Toch kan dit een kostbare ingreep zijn. 

De lage instapprijs van de watermistinstallatie maakt het systeem zeer toegankelijk voor bijvoorbeeld een woningbezitter of de kleine ondernemer. Is het totaalbedrag alsnog te hoog? Dit hoeft geen probleem te zijn. Het is tevens mogelijk om de installatie te leasen. Hierbij spreid je de lasten door maandelijks een vast bedrag te betalen.

4. Een watermistinstallatie is stijlvol vormgegeven

Ben je blij met je huidige interieur en wil je daar niet teveel verandering in aanbrengen? Wij begrijpen dit. De installatie van een automatische brandblusser kan een impact hebben op je interieur. Daarom hebben de ontwikkelaars van de watermistinstallatie extra aandacht besteedt aan het ontwerp van het systeem.

Naast het feit dat de brandblusinstallatie netjes wordt weggewerkt in bijvoorbeeld een keukenkastje, is de sproeier fraai vormgegeven in RVS. Door deze strakke look valt het systeem nauwelijks op en past het in elk interieur. De installatie heeft met dit design zelfs de Red Dot Product Design Award 2016 gewonnen.

5. Een watermistinstallatie is snel aan te sluiten

Voor de installatie zijn geen leidingstelsels benodigd en het compartiment is compact. Hierdoor is de installatie in één dag aan te sluiten in iedere inrichting. Brandveiliger heeft de watermistinstallatie op voorraad en staat klaar om je snel te voorzien van een brandveilige omgeving. Vandaag bellen, is morgen geleverd en geïnstalleerd door onze erkende installateur.

Bescherm je gezin, je bejaarde ouders, waardevolle en niet te vervangen bezittingen en natuurlijk jouw woning. Je bent slechts één dag verwijdert van een brandveiliger leven!

Heb je interesse in een watermistinstallatie of wil je meer weten over het systeem? Informeer hier naar een vrijblijvend advies.