Checklist brandveiligheid in zorginstellingen

Als zorgverlener is het verlenen van goede zorg je primaire doel. Brandveiligheid is hierin een belangrijk thema. Brandveiligheid in de zorg krijgt veel aandacht, omdat we te maken hebben met een kwetsbare doelgroep. Brandveiliger biedt je een praktische checklist ‘’brandveiligheid in zorginstellingen’’ waarin de belangrijkste aandachtspunten staan. Het doel van deze checklist is om je wijzen op de brandveiligheid in jouw zorginstelling en om concreet je brandveiligheid te verbeteren.

Brandincidenten in de zorg

De brandveiligheid in de zorg is helaas niet overal optimaal, ondanks alle aandacht die hieraan wordt besteedt. Jaarlijks vinden er incidenten plaats en deze worden altijd breed uitgemeten in de media. De checklist ‘’brandveiligheid in zorginstellingen’’ gaat in op de belangrijkste punten op het gebied van brandpreventie en geeft je praktische handvatten om de brandveiligheid in jouw zorginstelling nog eens goed tegen het licht te houden.

De checklist ‘’brandveiligheid in zorginstellingen’’ is een aanvulling op een wiki pagina. Hierin gaan we dieper in op de eisen, wetgeving en andere tips op het gebied van brandveiligheid in de zorg. Klik hier voor meer informatie omtrent brandveiligheid in de zorg.

Sprinklerinstallaties in de zorg

Sprinklerinstallaties zijn helaas nog niet verplicht in zorginstellingen. Ondanks dat het systeem zichzelf al vaak heeft bewezen. Brandveiliger pleit al jaren voor strengere wetgeving hierop. Sprinklersystemen verlengen de vluchttijd aanzienlijk doordat het een brand snel signaleert, detecteert en beheerst. Een verlenging van de vluchttijd is van enorm belang bij doelgroepen in de zorg die hulpbehoevend zijn.

Brandveiligheidsscan

Brandveiliger is deskundig als het gaat om brandveiligheid in de zorg. Door jarenlange ervaring als bouwkundig specialist ziet eigenaar Jan Goutsmits van Brandveiliger direct waar de pijnpunten liggen in het ontwerp van een gebouw. Daarnaast ziet Jan als vrijwilliger bij de brandweer met lede ogen aan wat een brand voor impact heeft op persoonlijk vlak en op zakelijk gebied. Wij helpen je graag met het maken van een brandveiligheidsplan. Klik hier voor brandveiligheidsscan voor jouw zorginstelling.