Checklist brandveiligheid horeca

Als horeca ondernemer wil je je klanten een leuke dag of avond bezorgen in een veilige omgeving. Brandveiligheid is hier een belangrijk onderdeel in. De brandveiligheidseisen zijn in de loop der jaren flink aangescherpt. Toch ontstaan er nog veel gevaarlijke situaties door menselijk handelen. Brandveiliger biedt een praktische checklist brandveiligheid horeca aan met een aantal gerichte tips waarmee je de brandveiligheid in jouw horeca onderneming verbetert. Met deze checklist brandveiligheid horeca willen we je tijdig wijzen op een mogelijk blinde vlek.

Brandincidenten in de horeca

Helaas zien wij regelmatig berichtgeving in de media omtrent brandincidenten in de horeca. Doordat een horeca onderneming vaak beschikt over een keuken, zit een ongeluk in een klein hoekje. De sector is een kwetsbare doelgroep, 90% van alle ondernemingen waarbij een brand heeft gewoed, is binnen 3 jaar failliet. Schokkende cijfers. Maar deze branden kunnen voorkomen worden met de juiste brandpreventiemiddelen.

Brandpreventiemiddelen in de horeca

In de checklist brandveiligheid horeca komen de sprinklerinstallatie en de watermistinstallatie aan bod. Met deze brandpreventiemiddelen kunnen branden en dus faillissementen worden voorkomen. Sprinklerinstallaties en watermistinstallaties signaleren, detecteren en beheersen razendsnel een brand. Brandveiliger heeft ervaring met een plaatsen van deze installaties in de horeca. Bekijk hier een filmpje van een tevreden klant in Utrecht.