Brandveiligheid Horeca

Onze diensten voor meer brandveiligheid in de horeca

Als horecaondernemer wil je een sfeervolle en veilige omgeving creëren voor jouw gasten. Heb je goed nagedacht over de brandveiligheid in jouw horecaonderneming? Regelmatig duikt er berichtgeving in de media op over een brand in een horecagelegenheid. De gevolgen zijn vaak niet te overzien. Zowel op menselijk als op zakelijk vlak.

In de eerste plaats vallen er mogelijk gewonden of zelfs dodelijke slachtoffers. Dit wil je te allen tijde voorkomen. Op de tweede plaats is een brand funest voor een ondernemer. Uit onderzoek is gebleken dat 50% van de bedrijven waar een brandincident heeft plaatsgevonden, failliet gaat binnen 2 jaar.  

Brandveiliger beschikt over deskundige kennis om deze risico’s in jouw horecaonderneming te reduceren met de volgende diensten:

  • 1. een gedegen brandveiligheidsplan;
  • 2. een sprinklerinstallatie
  • 3. of brandalarm-systeem.

1. Brandveiligheidsplan

Heb je een keuken in jouw etablissement? Hier ontstaan de meeste branden in de horeca. Door defecte apparatuur of bijvoorbeeld een frituur. Bij een grote brand is het vaak noodzakelijk om de gehele inventaris opnieuw aan te schaffen. Een doorsnee restaurant kost dit gemiddeld € 50.000,-. Bovendien ligt je horecabedrijf gemiddeld een half jaar stil. Met alle gevolgen van dien…

Als vrijwilliger bij de brandweer ziet eigenaar Jan Goutsmits van Brandveiliger helaas regelmatig met eigen ogen wat voor effect een brand heeft op een onderneming. Wij zien het dan ook als mijn plicht om de horeca brandveiliger te maken. Door samen met jou een brandveiligheidsplan op te stellen, verklein je de kans op slachtoffers en materiële schade. Vraag daarom hier een gratis brandveiligheidsscan aan.

2. Sprinklersysteem

Een brand moet zo snel mogelijk gedoofd worden. Water is nog steeds de beste remedie bij vuur. Een waterleidingsprinkler is in staat een brand te detecteren, signaleren en te beheersen. Hiermee verleng je de vluchttijd van je personeel, jouw gasten en verlaag je de kans op grote schade aanzienlijk.

De waterleidingsprinkler van Brandveiliger blust efficiënt doordat het enkel vuur blust op de locaties waar daadwerkelijk brand woedt. Bij 99 van de 100 brandincidenten is de brand al geblust voordat de brandweer arriveert. Hierdoor blijft bovendien de waterschade beperkt. Klik hier voor de vele andere voordelen van de waterleidingsprinkler en vraag hier een advies aan.

3. Brandalarmsysteem

Ligt een sprinklerinstallatie buiten je budget? Ook hier biedt Brandveiliger een oplossing: hoogwaardige rookmelders. Doordat er steeds meer brandalarmsystemen op de markt zijn, neemt de concurrentie toe. Dit komt de kwaliteit van rookmelders niet altijd ten goede. Brandveiliger doet geen concessies in veiligheid en is expert in het leveren en monteren van brandalarmsystemen van een hoog kaliber.

De rookmelders van Brandveiliger hebben de volgende voordelen:

  • De melders zitten boven de Europese Norm en de British Standards
  • De rookmelders hebben de minste loos alarm
  • Gemonteerd, gekoppeld en geplaatst op de juiste plek door een brandveiligheidsspecialist

Daarnaast stellen wij graag samen met jou een gratis brandveiligheidsplan op. Wil je meer weten over de brandveiligheid in de horeca of meer informatie over sprinklersystemen? Aarzel dan niet en neem direct contact met ons op.

Gratis Brandveiligheid-Scan?

Krijg gratis advies over de brandveiligheid van jouw bedrijf, instelling of woning.