Brandveiligheid fietsenwinkels

Onze diensten voor meer brandveiligheid in fietsenwinkels

Brand in jouw fietsenwinkel is iets waar je liever niet aan denkt. Je zorgvuldig opgebouwde levenswerk kan in een paar minuten compleet verloren gaan. Helaas zien wij steeds vaker berichtgeving in de media over brandincidenten in fietsenwinkels. Deze branden worden vaak veroorzaakt door ontplofte accu’s van elektrische fietsen. Een zorgwekkende ontwikkeling, vindt ook de brandweer. Brandveiligheid is hiermee een belangrijk item geworden in de fietsenwinkel branche. Gelukkig biedt Brandveiliger diverse oplossingen aan, waarbij de brandveiligheid van jouw fietsenwinkel wordt vergroot.

Brandveiliger helpt je graag om de risico’s in jouw fietsenwinkel te beperken, met de volgende diensten:

  • 1. een gedegen brandveiligheidsplan;
  • 2. een sprinklerinstallatie;
  • 3. een watermistinstallatie
  • 4. of een brandalarm-systeem.

1. Brandveiligheidsscan

Jaarlijks vinden er 6000 tot 8000 brandincidenten plaats bij bedrijven, waarbij 400.000.000 tot 1.000.000.000 schade gemoeid is. Een brand in een onderneming heeft vaak catastrofale gevolgen. Zo gaat 90% van de bedrijven waar een brand heeft gewoed, binnen 3 jaar failliet. Een deugdelijk brandveiligheidsplan is dus onmisbaar voor een ondernemer. Hoe goed is jouw fietsenwinkel voorbereid op een brand? Vraag de brandveiligheidsscan aan en wij stellen een brandveiligheidsplan voor je op.


2. Sprinklerinstallatie

Bij een brand denk je niet als eerste aan een fietsenwinkel. Toch zie je steeds vaker dit soort berichtgeving opduiken. Wil je meer brandveiligheid in jouw fietsenwinkel? Denk dan eens aan een sprinklerinstallatie. Een sprinklerinstallatie signaleert, detecteert en controleert een beginnende brand.

De brandweer is tegenwoordig binnen 8 minuten na melding ter plaatse. Tegen die tijd is er echter al veel schade ontstaan. Met een sprinkler installatie is in 99 van de 100 gevallen de brand al geblust voordat de brandweer ter plaatse is. Dit voorkomt enorm veel schade. Zowel door brand- als waterschade. Naast het feit dat een sprinklerinstallatie de vluchttijd verlengd en effectief blust, heeft het financiële voordelen. Daarover lees je hier meer.

Meer brandveiligheid voor jouw fietsenwinkel met een sprinklerinstallatie. Neem contact op voor een vrijblijvend advies.


3. Watermistinstallatie

Een watermistinstallatie is hét antwoord op een beginnende brand. Dit slimme systeem treedt in werking wanneer de rookmelders rook waarnemen. Hierdoor wordt een beginnende brand, waarbij alleen rook gemoeid is, snel gedetecteerd. Denk hierbij aan de accu’s van elektrische fietsen. Deze accu’s gaan vaak eerst flink roken voordat er brand ontstaat. Een watermistinstallatie signaleert dit.

Zodra de locatie van de rook is gedetecteerd door middel van algoritmes, sproeit de installatie met hogedruk waternevel. De beginnende brand wordt hierdoor razendsnel gedoofd. Bovendien wordt waterschade beperkt doordat er slechts 5,6 liter per minuut wordt gesproeid. Vind je de installatie te kostbaar? Het is tevens mogelijk om de installatie gespreid te betalen (leasen).

De voordelen van een watermistinstallatie op een rijtje:

  • Het systeem is snel aangesloten. Vandaag besteld, is morgen aangesloten
  • De waterschade blijft beperkt doordat er slechts 5,6 liter per minuut wordt gespoten
  • De watermistinstallatie is een betaalbaar alternatief voor het sprinklersysteem, leasen is tevens mogelijk

Wil je meer weten over de watermistinstallatie? Informeer vrijblijvend over de mogelijkheden.


4. Rookmelders fietsenwinkel

Past een watermistinstallatie niet in je budget? Dan zijn rookmelders een goed alternatief. Momenteel zijn er veel CO2- & rookmelders te koop tegen lage prijzen. Dit komt helaas de kwaliteit niet altijd ten goede. Een kwalitatief goede rookmelder kan een hoop schade en leed voorkomen. Neem dan ook geen halve maatregelen en verzeker je van de hoogwaardige melders van Brandveiliger.

Enkele voordelen van een rookmeldsysteem van Brandveiliger:

De meest betrouwbare rook- hitte en CO melders, ver boven de British Standards (BS) en Europese Norm (EN)

Onze melders hebben het minste loos alarm

Je krijgt 5 jaar garantie

De batterij gaat 10 jaar mee

Elke melder op de juiste plek, gekoppeld en geplaatst door onze brandveiligheidsspecialist

Als extra service stellen wij samen met jou een brandveiligheidsplan op.

Meer weten over brandveiligheid in jouw fietsenwinkel? Neem dan direct contact op met Brandveiliger voor een vrijblijvend advies.